راه حل گوگل برای گسترش اندروید چیست؟

ساخت وبلاگ
راه حل گوگل برای گسترش اندروید چیست

درحال حاضر حدود دو میلیارد دیوایس الکترونیکی در جهان به اندروید مجهزند گوگل همواره سعی داشته با طرح های مختلف خود, اندروید را تا حد ممکن گسترش دهد و به تعداد کاربران آن بیفزاید یکی از این طرح ها,
پروژه اندروید One است

اندروید One که از سپتامبر ٢٠١٤ کلید خورد، استانداردی است برای سخت افزار و نرم افزار که از سوی گوگل برای سیستم های اندرویدی و مشتریان در کشورهای در حال توسعه ایجاد شد که از لحاظ فروش دیوایس های جدید و ارزان قیمت به بازارهای هدف، موفقیت چندانی به دست نیاورد. اما هم زمان با معرفی ویژگی های نسخه پیش نمایش اندروید O، متوجه شدیم که گوگل این بار برنامه جدیدی برای گسترش اندروید به دیوایس های رده پایین دارد؛ طرحی که گوگل آن را Android Go نام گذاری کرده است. گوگل در جریان کنفرانس Google I/O، رسما Android Go را معرفی کرد. Android Go ورژن سبک تر نسخه بعدی اندروید – یعنی اندروید O – است که اپلیکیشن ها و پلی استور برای آن بهینه سازی شده اند. به زبان ساده تر Android Go ورژن جداگانه ای از اندروید نیست، بلکه پیکربندی خاصی از اندروید O بوده که برای دیوایس های رده پایین توسعه یافته است (دیوایس هایی که حافظه RAM آنها، یک گیگابایت و حتی کمتر است). دیو بورک، معاون مهندسی اندروید، در رابطه با Android Go می گوید: «Go نوعی از تمرکز روی مشخصات سخت افزاری پایین تر بوده و اینکه اطمینان حاصل شود که اندروید روی آن واقعا خوب کار کند».

به گزارش وب سایت mobile، در راستای توجیه پروژه Android Go، بد نیست نگاهی بیندازیم به آمار اندرویدهای موجود در بازار. درحال حاضر اندرویدهای ٧,٠ و ٧.١ مجموعا روی هفت درصد از دیوایس های دنیا نصب هستند. اندروید مارشملو نیز ٣١.٢ درصد از دیوایس های اندرویدی را به خود اختصاص داده و اندروید لالی پاپ هم از این حیث تقریبا با مارشملو برابری می کند. در این میان لازم است بدانیم که نسخه ٤.٤ اندروید کیت کت هنوز هم به طور عمده استفاده شده و حدود ١٩ درصد از دیوایس های اندرویدی – که بیش از سه سال از عمرشان می گذرد – از این نسخه از اندروید بهره مند هستند. بنابراین کاربران اندروید در سراسر دنیا، با تنوع گسترده ای روبه رو هستند.

بخشی از این پدیده به نحوه تولید گوشی های جدید مربوط می شود. وقتی شرکت هایی مانند کوالکام یا مدیاتک، چیپ ست جدیدی را تولید می کنند، مرحله بعد برآورد این است که کدام ورژن اندروید را می توانند روی آن پیاده کنند و مرحله بعد تنظیم کردن چیپ ست برای سازگاری با آن ورژن است. به گفته سمیر سمات، معاون مدیریت تولید Android Go، وقتی شرکت های تولیدکننده چیپ ست قصد ساخت محصولی برای کاربران دیوایس های رده پایین را داشته باشند، معمولا به گذشته رجوع کرده و به دنبال نسخه هایی از اندروید می روند که با چیپ ست های ضعیف تر نیز سازگار باشند. گاهی اوقات، این به آن معناست که سیستم عامل یک گوشی جدید تولید سال ٢٠١٧، نسخه ٤,٤ اندروید کیت کت می شود. اما نسخه بعدی اندروید (اندروید O) می تواند این پدیده را تغییر دهد. طبق گفته های سمیر سمات، گوگل در رابطه با اندروید O، خیلی زود با برخی از شرکای عرصه چیپ ست وارد همکاری شده تا این نسخه از اندروید را با چیپ ست های رده پایین سازگار کنند. از جمله شرایط اپلیکیشن های بهینه سازی شده برای Android Go آن است که باید حجمی کمتر از ١٠ مگابایت داشته، در حالت آفلاین به خوبی کار کرده و با دیوایس هایی که از چیپ ست های کند و حافظه RAM پایین برخوردارند، سازگاری داشته باشند.

به عنوان نمونه، قابلیت data saver (ذخیره کننده داده) در مرورگر کروم، این امکان را فراهم می کند که بتوان با حداقل داده اینترنتی، صفحات وب بیشتری را باز کرد. اما قضیه به اینجا ختم نمی شود. در اپلیکیشن YouTube Go حالت preview یا پیش نمایش را شاهد هستیم که به موجب آن کاربر می تواند قبل از لودشدن کامل ویدئو، نگاهی به فریم های مختلف آن بیندازد. پس از مشاهده این پیش نمایش، وقتی کاربر مطمئن شد که قصد تماشای ویدئو را دارد، می تواند کیفیت دلخواه خود را قبل از پخش ویدئو انتخاب کند تا مبادا بیش از حجم داده اینترنتی باقی مانده مصرف شود. در صورتی که کاربر به وای فای اتصال دارد، می تواند ویدئو را دانلود و بعدا تماشا کند. البته قبلا در YouTube Red چنین قابلیتی را دیده بودیم، اما این سرویس تنها در آمریکا – و آن هم با پرداخت هزینه – ارائه می شود، حال آنکه این ویژگی در YouTube Go رایگان بوده و کشورهای در حال توسعه را هدف قرار داده است. یک خبر جدیدتر در مورد

Android Go به ساختار جدید رابط کاربری این پلتفرم و به خصوص شیوه خاص نمایش اپلیکیشن های جدیدا استفاده شده (recent app) اشاره دارد. طبق این خبر در این نسخه از اندروید با لمس دکمه recent به جای نمایش چندین اپلیکیشن جدیدا استفاده شده به صورت کارت های روی هم، تنها چهار اپلیکیشن آخر به صورت تمام صفحه نشان داده می شوند.

مقالات بروز کشوری...
ما را در سایت مقالات بروز کشوری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان maghale بازدید : 133 تاريخ : پنجشنبه 4 خرداد 1396 ساعت: 5:06