آیا باید تمام قاچاقچیان مواد مخدر را اعدام کرد؟نماینده های مجلس چه فکر میکنند؟

ساخت وبلاگ
آیا باید تمام قاچاقچیان مواد مخدر را اعدام کرد نماینده های مجلس چه فکر میکنند

پیشنهاد مشخص کاظمی این است که در تعیین میزان مواد مخدر مستلزم حکم اعدام, روی رقم دو تا پنج میلیون توافق شود اگر فردی میزان مشخصی مواد مخدر قاچاق کرد, آن وقت سرنوشت او مواجهه با حکم اعدام خواهد بود

١٧٠ نماینده مجلس موافق طرحی هستند که در صورت تصویب آن در مجلس دهم، شبح اعدام از سر خیلی ها برداشته خواهد شد. به ویژه آنهایی که نقش کلیدی در فرایند قاچاق نداشته اند اما براساس قوانین موجود با حکم اعدام مواجه می شوند. با این حال کماکان اعدام در انتظار افراد مؤثر در بخش قاچاق است. حالا محمد کاظمی، نایب رئیس کمیسیون قضائی مجلس به «شرق» خبر داده که «نمایندگان عضو کمیسیون قضائی به طور شفاهی از قوه قضائیه خواسته اند تا زمان نهایی شدن تصویب طرح موردنظرشان در صحن علنی مجلس اعدام افرادی که نقش کلیدی در قاچاق نداشته و حکم اعدام گرفته اند، متوقف شود». آذرماه سال گذشته یک فوریت «طرح الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر» به تصویب نمایندگان مجلس رسید و طرح کماکان در پیچ و خم نقدها و مخالفان طرح و کمیسیون قضائی مجلس دهم در رفت وآمد است.

کاظمی همچنین تأکید دارد که «اکثریت نمایندگان مجلس موافق طرح الحاق یک ماده به قانون مبارزه با مواد مخدر هستند و به همین خاطر طرح رأی بالایی در صحن می آورد. اما نکته اینکه تا آن زمان زندگی برخی افراد در هاله ای از ابهام است، آنها که در صورت مصوب شدن این طرح دیگر با حکم اعدام مواجه نخواهند بود و همین شد که به طور شفاهی از قوه قضائیه خواستار توقف اجرای احکام شدیم».

محمدعلی پورمختار، عضو کمیسیون قضائی مجلس به «شرق» خبر داده که تصویب طرح پیشنهادی نمایندگان مجلس برای ساماندهی قانون مبارزه با مواد مخدر در قالب الحاق یک ماده به طور قطع در صحن مجلس رأی خواهد آورد و البته تا طرح نهایی در صحن باید کمی چکش کاری شود.

انتقاد قوه قضائیه، نیروی انتظامی

و ستاد مبارزه با قاچاق

نایب رئیس کمیسیون حقوقی و قضائی مجلس نیز تعیین وزن مشخص برای حمل مواد مخدری را که مستلزم اعدام باشد یکی از نقدهایی دانسته که تا اینجای کار از سوی قوه قضائیه به طرح وارد شده و حالا کمیسیون در پی آن است تا بتواند به طور مصداقی به آن ورود کند.

در همین حال پورمختار به «شرق» خبر داده که اکثر سازمان ها و نهادهای مرتبط با این طرح با کلیات آن موافق اند و تا اینجای کار نیروی انتظامی و ستاد مبارزه با قاچاق مخالفت هایی داشته اند که بیشتر نگرانی از افزایش سطح قاچاق به دنبال تخفیف تنیبه است. این در حالی است که به گفته پورمختار «طرح پیشنهادی نمایندگان نمی گوید که به طور قطع مجازات اعدام حذف شود بلکه تأکید ما بر این است که افراط و تفریطی در طرح نباشد و احکام جاری شده به گونه ای باشد که دانه درشت ها با حکم اعدام مواجه شوند نه دانه ریزها».

پیشنهاد مشخص کاظمی این است که در تعیین میزان مواد مخدر مستلزم حکم اعدام، روی رقم دو تا پنج میلیون توافق شود. اگر فردی میزان مشخصی مواد مخدر قاچاق کرد، آن وقت سرنوشت او مواجهه با حکم اعدام خواهد بود.

طرح کنونی متوجه اشخاص حاشیه ای است

نه سران اصلی

به گزارش مرکز پژوهش های مجلس رویکرد حاکم بر مجازات های مقرر در قانون مبارزه با مواد مخدر مصوب سال ٦٧ با وجود اصلاحات سال ٨٩ شامل حال اشخاص حاشیه ای می شود نه سران اصلی. به همین منظور طرح کیفی سازی مجازات های مقرر و توجه مجازات اعدام به سران اصلی پیشنهاد و متعاقب تصویب یک فوریت آن در تاریخ سوم اردیبهشت ٩٦ در کمیسیون قضائی تصویب شد. بر اساس طرح پیشنهادی مجازات اعدام منوط به احراز داشتن یا کشیدن اسلحه، سردستگی یا پشتیبانی مالی، استفاده از اطفال و نوجوانان کمتر از ١٨ سال یا مهجوران برای ارتکاب جرم، سابقه محکومیت قطعی به اعدام یا حبس ابد یا ١٥ سال حبس شده است.

«محمدجواد لاریجانی»، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه اردیبهشت سال ٩٥ از لزوم بازنگری در قانون اعدام محکومان مواد مخدر سخن گفت. به گفته او ٩٣ درصد اعدام ها در ایران در ارتباط با قاچاق مواد مخدر است و این آمار برای ایران تبعات بین المللی داشته است.

حالا این طرح پس از نامه درخواست توقف، دوباره در دستور کار مجلس قرار گرفته و حداقل چهار هزار نفر چشم انتظار نمایندگان هستند.

آمنه شیرافکن

مقالات بروز کشوری...
ما را در سایت مقالات بروز کشوری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان maghale بازدید : 130 تاريخ : پنجشنبه 15 تير 1396 ساعت: 19:10

خبرنامه