۱۲ میلیون نفر در ایران اختلال روانی دارند

ساخت وبلاگ

تعداد بازدید : ۲۵

بیش از ۱۲ میلیون نفر در ایران از اختلال روانی رنج می برند؛ زنان شش درصد بیشتر از مردان. در میان ۸۰ میلیون ایرانی، حدود ۱۲ و نیم میلیون نفر نشانه‌هایی از اختلالات روانی دارند.

بر اساس آنچه مطالعات رسمی سیمای سلامت ایرانیان خوانده شده، در میان ۸۰ میلیون ایرانی، حدود ۱۲ و نیم میلیون نفر نشانه‌هایی از اختلالات روانی دارند که از این میان حداقل ۲/۲ میلیون در سال ۹۵ به مراکز روان شناسی مراجعه و درمان شده اند.

این آمار میزان ابتلا به اختلالات روانی را در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال کشور ۲۳.۶ درصد می داند و نسبت آن در مردان کمتر از زنان است. خبرگزاری خانه ملت روز سه شنبه ۲۷ تیر با اعلام این آمار در گزارشی به موضوع اختلالات روانی پرداخته است. در این گزارش، با استناد به آمار موسسه گالوب در سال ۲۰۱۷ که کشورها را بر اساس میزان پرخاشگری افراد جامعه دسته بندی کرده و ایران در رتبه نخست قرار گرفته، درباره شرایط نگران کننده جامعه ایرانی در زمینه اختلالات روانی هشدار داده شده است.

این آمارها البته از سوی مقام های رسمی جمهوری اسلامی تأیید نشده اند اما زهرا ساعی، سخنگوی کمیسیون اجتماعی مجلس گفته است با توجه به افزایش آمار بیکاری و وضعیت نامناسب زندگی‌های اجتماعی و خانوادگی، سلامت روانی افراد بیشتر در معرض تهدید است و بنابراین اختلالات روانی در کمین خانواده هاست.

ساعی بر این باور است که افراد عموما به دلیل «هزینه بالای مشاوره» و «عدم فرهنگ سازی»، توانایی و انگیزه مراجعه به مراکز مشاوره را ندارند: «افزایش اختلالات روانی بر آسیب‌های اجتماعی اثر می گذارد. سیر صعودی شیوع اختلالات روانی در ایران وضعیت نامناسبی را در کشور نشان می‌دهد که جای نگرانی بسیار دارد.»

۲۵ درصد افراد جامعه به اختلالات روانی مبتلا هستند.

رئیس سازمان بهزیستی گفته است، که ۲۵ درصد افراد جامعه به نوعی با اختلالات روانی دست به گریبان هستند. زنان ۱/۳ درصد بیشتر از مردان در معرض اختلالات روانی و افسردگی هستند.

«انوشیروان‌ محسنی بند پی» در کنگره بین‌المللی توسعه مطالعات اجتماعی سلامت، یکی از مشکلات موجود در جامعه امروز ایران را اختلالات روانی خواند و گفت که ۲۰۰ هزار نفر دارای اختلالات روانی مزمن هستند. به گفته رییس سازمان بهزیستی ایران، ۵۰ درصد اختلالات روانشناختی زیر ۱۴ سالگی و ۷۵ درصد آن در زیر ۲۴ سالگی آغاز می‌شود و توجه به عوامل اجتماعی پیش از تولد تا دوران سالمندی مورد تاکید است.

بر اساس گفته‌ی محسنی بندپی، افراد بیوه بیشتر از دیگران در خطر ابتلا به اختلالات روانی قرار دارند. او اعلام کرده که اکنون ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار زن سرپرست خانوار در کشور وجود دارند که یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر آنها  همسرانشان فوت شده، ۳۵۰ هزار نفر همسر از کار افتاده و ۲۵۰  هزار نفر از آنان از همسر خود طلاق گرفته اند و در این راستا ۱۳۵ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار ازدواج نکرده‌اند.

آمار اختلالات روانی

آمار اختلالات روانی

همچنین به گفته معاون وزیر و رئیس سازمان بهزیستی ایران، ۷۰ درصد همبستگی مثبت بین فقر و اختلالات روانی شایع وجود دارد. مرداد ماه گذشته، یک روان‌پزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، گفت که ۲۱ درصد جمعیت ایران دچار مشکلات روحی و روانی هستند. پیش از این هم رییس منتخب انجمن علمی روان‌پزشکان ایران در گفت‌وگو با سایت فرارو ادعا کرده بود که یک چهارم جمعیت کشور نیاز به خدمات روان‌پزشکی دارند.

رضا میرسپاسی گفته بود که حدود ۲۰ تا ۲۲ درصد افراد بزرگسال جامعه (۱۵ تا ۶۴ سال)، در طول سال نیاز به مراجعه برای مشکلات اعصاب و روان دارند. احمد نوربالا، یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، علت افزایش آمار بیماری‌های روانی در جامعه ایران طی سال‌های اخیر را سیاست‌ها و برنامه‌هایی دانسته که حاصل آن استرس، اضطراب و تنش است.

چهار میلیون نفر در تهران اختلال روانی دارند.

خبرگزاری مهر در گزارشی از اختلال روانی چهار میلیون نفر در تهران خبر داد. این گزارش می‌گوید این آمار در سال ۱۳۴۲ شمسی پنج هزار نفر بوده که در حال حاضر ۸۰۰ برابر افزایش یافته است. علی‌اکبر سیاری، معاون امور بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران گفته است: ” طبق آمار ۲۱/۱ درصد مردم کشور اختلالات روانی داشته‌اند که مطالعات جدید در بین مردم تهران نشان می‌دهد که ۳۴/۲ درصد از اختلالات روانی رنج می‌برند و باید در این زمینه کاری کرد.

پیش از این نیز وزارت بهداشت آمارهایی منتشر کرده بود که نشان می داد ۲۶.۵ درصد زنان و ۲۰.۸ درصد مردان ایرانی در طول یک سال دست‌کم به یک نوع اختلال روانی مبتلا می‌شوند. مبتلایان به اختلالات روانی در ایران حداقل به ۱۱ هزار تخت روانی در بیمارستان ها نیاز دارند که تنها هفت هزار تخت برای آن‌ها فراهم است.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

  • عالی ()

  • متوسط ()

  • بی فایده ()

  • خوب ()

مطالب مرتبط :

مقالات بروز کشوری...
ما را در سایت مقالات بروز کشوری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان maghale بازدید : 183 تاريخ : پنجشنبه 29 تير 1396 ساعت: 19:08