چه کسی وزیر آموزش و پرورش میشود؟ پشت پرده دست و پا زدن ها برای وزرات آموزش و پرورش چیست؟

ساخت وبلاگ
چه کسی وزیر آموزش و پرورش میشود پشت پرده دست و پا زدن ها برای وزرات آموزش و پرورش چیست

مشکلات عدیده ای پیش روی آموزش وپرورش است که در چندسال آینده, تبدیل به یک بحران خواهد شد آنان که این مشکلات را رصد می کنند, قطعا حاضر نیستند بدون همکاری سایر اعضای دولت و حاکمیت, هدایت سکان این کشتی را بر دوش کشند

١ فخرالدین آشتیانی هفته پیش گفت: در کابینه بعدی حسن روحانی نخواهد ماند و دلایل این نماندنش را برای رئیس جمهور گفته است. درواقع این گفته ها بیان می دارد که از سوی حسن روحانی، ابرازِ تمایل برای ابقای دانش آشتیانی بوده است، اما دانش آشتیانی برای ماندن، شرط وشروط هایی گذاشته است که احتمالا این شرط وشروط ها، مورد قبول رئیس جمهور واقع نشده و به همین دلیل، پروژه عبور از دانش آشتیانی اتفاق افتاده است. به نظر می رسد اهمیت بیان این شرط وشروط ها و واکاوی آن، کمتر از انتخاب وزیر آموزش وپرورش نباشد.

٢ در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری، محمدعلی نجفی، رئیس ستاد فرهنگیان دکتر روحانی، چندین بار و به کرات، وعده داد که در دولت دوازدهم، آموزش وپرورش در اولویت اول دولت قرار خواهد گرفت. وی دلیل عدم توجه شایسته به آموزش وپرورش را در دولت یازدهم، مسائل و مشکلات اقتصادی بیان کرده بود. نجفی حتی پا را فراتر از این گذاشت و با اعلام راه اندازی پویش مطالبات معلمان، خبر از رشد قابل توجه بودجه آموزش وپرورش از بودجه عمومی کشور و تولید ناخالص داخلی داد. به نظر می رسید با توجه به ترکیب مجلس شورای اسلامی که همدلی بیشتری با دولت دارد، نجفی با توجه به وعده هایش، گزینه اصلی دولت برای آموزش وپرورش باشد، اما نجفی مانند سال گذشته، وزارت آموزش وپرورش را نپذیرفت. چه کسی بهتر از نجفی که از جانب روحانی وعده در اولویت قرارگرفتن آموزش وپرورش را داده بود، می توانست مطالبات معلمان را پاسخ گو باشد؟ چه عوامل و دلایلی سبب می شود که نجفی روی از آموزش وپرورش برتابد، اما حاضر باشد که به عنوان کاندیدای شهرداری معرفی شود؟ آن هم شهرداری ای که با بدهی چندین هزار میلیاردتومانی که منتقدان قالیباف آن را ثمره مدیریت وی می دانند، مواجه است؟

٣ درحالی که افراد برجسته منسوب به دولت از پذیرفتن مسئولیت آموزش وپرورش ابا دارند و به آن روی خوش نشان نمی دهند، برخی از مدیران فعلی و قبلی آموزش وپرورش در کمیته ای موسوم به ستاد فرهنگیان دکتر روحانی، برای رسیدن به کرسی وزارت آموزش وپرورش، سرودست می شکنند و بی محابا زیر پای نامزدهای احتمالی را خالی می کنند. مدیران ارشد دانش آشتیانی که به حکم دست راست او بودند، در جلسه ای مخفیانه، از ماه ها قبل، پروژه عبور از دانش آشتیانی را کلید می زنند و البته هم قسم می شوند که اطلاعات جلسه شان در جایی بیان نشود! البته منتقد دانش آشتیانی بودن عیب و ایرادی ندارد، عیب و ایراد آنجاست که این مدیران در ظاهر، خود را مدافع او نشان می دهند و به همین علت، مدیر منصوب او می شوند، اما در خفا، علیه او عمل می کنند. آیا این مصداق نفاق و دورویی نیست؟ چنین مدیرانی که برای رسیدن به پست و منصب، بی اخلاقی می کنند، آیا صلاحیت آن را دارند که بر مسند وزارت آموزش وپرورش بنشینند؟ تأسف بارتر اینکه، خیل عظیمی از آنان که امروز سودای وزارت دارند، تا همین یک سال پیش، بی محابا از مدیرعامل سابق صندوق ذخیره فرهنگیان حمایت و منتقدان وی را هجوم آورندگان به معیشت معلمان معرفی می کردند! اینان هنوز پاسخ گوی آنچه بر سر صندوق و اموال معلمان آمده است، نیستند و به جای پاسخ گویی و قبول تقصیر در اهمالشان، هوای وزارت در سر می پرورانند و به طرق مختلف، درصدد یارگیری و مطرح کردن نام خود هستند. قطعا استفاده از کسانی که مدیرعامل سابق صندوق فرهنگیان را فردی خدوم! معرفی می کردند و در دفاع از تخلفاتش، هیچ ابایی نداشتند، شایستگی حضور در مناصب مدیریتی آموزش وپرورش را ندارند؛ چه برسد به آنکه بخواهند بر مسند وزارت بنشینند که این کار مصداق سپردنِ امانت، به غیر اهل آن و اجحاف به جامعه تعلیم و تربیت است.

٤ مشکلات عدیده ای پیش روی آموزش وپرورش است که در چندسال آینده، تبدیل به یک بحران خواهد شد. آنان که این مشکلات را رصد می کنند، قطعا حاضر نیستند بدون همکاری سایر اعضای دولت و حاکمیت، هدایت سکان این کشتی را بر دوش کشند. سونامی کمبود نیرو و بازنشسته شدن معلمان در یکی، دو سال آینده، به شکل محسوسی خود را نشان خواهد داد و این در حالی است که سازمان برنامه وبودجه و مجموعه دولت هیچ همکاری قابل قبولی برای اختصاص ردیف استخدامی نمی کنند. مدارس دولتی روزبه روز شلوغ تر می شوند. به غیر از تخلفات عدیده در صندوق ذخیره، افت فراوان سود صندوق و خروجی سرمایه به علت موج بازنشستگی، صندوق را زمین گیر کرده است. دولت بدهی ٨٠٠ میلیاردی خود را نمی پردازد و با این وصف این صندوق، جز برای مدیرانش، توجیه اقتصادی ندارد.

٥ با توجه به آنچه آمد، بر اساس عقل عملی، قبول کردن سکان آموزش وپرورش بدون شرط و شروط و قول مساعدت دولت و مجموعه حکمیت، چندان توجیه عقلانی ندارد و انسان های اخلاقی، حاضر به قبول کردن این مسئولیت، در چنان اوضاعی نیستند. آنان که برای رسیدن بر این مسند، در این روزها سرودست می شکنند، یا از اوضاع آموزش وپرورش خبر ندارند یا عطش ریاست دارند.

رضا نهضت. کارشناس آموزش و پرورش

مقالات بروز کشوری...
ما را در سایت مقالات بروز کشوری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان maghale بازدید : 146 تاريخ : سه شنبه 10 مرداد 1396 ساعت: 6:37

خبرنامه