مهارت سخنرانی و مدیریت کارگاه

ساخت وبلاگ

سخنرانی موثر برای جمع به مهارت خاصی نیاز دارد. این نوع سخنرانی نسبت به تعاملات فردی کمتر خودانگیز و بی اختیار انجام می شود، زیرا باید از قبل خود را آماده کنید و اطمینان حاصل کنید که سخنرانی شما به صورت منطقی سازمان دهی شده است. سخنرانی شما کم و بیش به صورت مداوم خواهد بود و باز خورد بسیار اندکی از مخاطب های منفعل خود دریافت خواهد کرد. باید به یکباره با جمع نسبتا زیادی ارتباط برقرار کنید ممکن است در بین آن ها کسانی باشند که لزوما به گفته های شما علاقمند نباشند. در سخنرانی برای عموم اغلب نمی توانید زمان مورد دلخواه یا مکان سخنرانی خود را انتخاب کنید.

مدیریت کارگاه

مدیریت کارگاه

همه این موارد به این معنی است که شما باید برای تعیین دقیق و موضوع سخنرانی خود دقت خاصی بکار گیرید، متن سخنرانی مطابق هدف تنظیم کنید و آن را به سبکی متناسب با مخاطب ها و موقعیت ارائه دهید.

تعیین هدف

اولین مرحله در نوشتن سخنرانی این است که از خود بپرسید: هدف از این سخنرانی چیست؟ اگر دقت کنید متوجه خواهید شد که بسیاری از سخنرانی ها برای ارائه اطلاعات یا ترغیب افراد انجام می شوند.

هدف شما میتواند ارائه اطلاعات باشد( آموزش) .اغلب اوقات بهتر است یک سخنرانی را بصورت اهداف رفتاری بیان کنید. در پایان سخنرانی خود انتظار دارید مخاطبان چکار کنند؟ این روش در سخنرانی هایی که بمنظور ترغیب افراد به یک اقدام انجام می شوند از اهمیت خاصی برخوردار است.

۱.رئوس مطالب مربوط به موضوع را تعیین کنید.

بطور کلی هر چه صحبت مختصر تر باشد بهتر است. بسیاری از آزمایش ها نشان داده است که مخاطبان ، تنها می توانند یک نکته اصلی و سه زیر مجموعه را پیگیری کنند. اگر سخنرانی شما کوتاه ، فشرده و متمرکز باشد ، خیلی برایتان بهتر خواهد بود نسبت به حالتی که سخنرانی های بلند و پراکنده باشد.

۲.ارائه

هدف و موضوع شما تعیین می کند که کدام سبک ارائه کردن ، موثر تر خواهد بود. چهار نوع ارائه وجود دارد: بالبداهه، که در آن شما وقتی برای آمادگی ندارید و باید همان زمان که سخنرانی می کنید فکر کنید. سخنرانی سازمان یافته اغلب خشک و کتابی بنظر می آید و برای زمانی که بخواهید مطالب پیچیده ارائه دهید مناسب است. سخنرانی های از روی برگه برای موقعیت های رسمی مثل ؛ اخبار سیاسی یا ارائه یک مقاله علمی استفاده می شود.

۳.سازمان دهی

همه سخنرانی های خوب باید یک مقدمه ، یک بدنه اصلی و یک نتیجه گیری داشته باشد. همچنین همه اطلاعات مهم باید حداقل سه بار تکرار شوند تا در ذهن مخاطب ابقا شود.

۴.مقدمه

مهارت سخنرانی

مهارت سخنرانی

مقدمه یکی از مهمترین قسمت های یک سخنرانی است. مقدمه باعث جلب توجه مخاطب ها می شود. باعث ایجاد ارتباط بین شما و مخاطبین می گردد. محتوای اصلی سخنرانی خود را در یک جمله بیان کنید.                                                                                

۵.بدنه اصلی سخنرانی

این قسمت شامل ؛ قسمت اصلی و مفید سخنرانی است. بدنه سخنرانی را می توانید متناسب با هدف و موضوع آن به روش های مختلفی بررسی کنید.

  1. تنظیم ترتیبی

هنگامی که با موضوعات دارای تاریخ مثل رشد کودکان سروکار دارید این روش مناسب ترین است. بخصوص هنگامی که هدف ارائه اطلاعات باشد.

  1. تنظیم مکانی

این روش مانند تنظیم زمانی است. در این روش به جای این که در زمان پیش رویم از لحاظ مکانی پیش می رویم مثلا مستعمر های انگلستان.

  1. ساختار و عملکرد

این روش موقعیت خوبی است برای اینکه یک ارگانسیم یا سازمان پیچیده را شرح دهیم. بیان این مورد که کدام ساختار چه عملکردی دارد . مثلا در فتوسنتز یک گیاه هر قسمت مسئول چه عملی می باشد.

  1. تنظیم موضوعی

گاهی اوقات دو یا سه موضوع برای صحبت کردن داریم که در قالب هیچ کدام از روش های قبلی نمی گنجد، در این شرایط موضوعات را دسته بندی کرده و بر اساس اهمیت به آن ها بپردازید.

  1. مشکل و راه حل

تنظیم سخنرانی بر اساس مشکل و راه حل برای یک سخنرانی ترغیبی کارایی خوبی دارد . ابتدا یک مشکل را با جزئیات مطرح کنید و سپس راه حل ها را طوری بیان می کنید که کاملا شفاف هر یک از جنبه های مشکل را حل و فصل می کند.

  1. علت و معلول

در این روش می توانید یک علت و سپس معلول را توضیح دهید و یا برعکس.

۶. نتیجه گیری

در یک نتیجه گیری خوب ، مواردی را که ارائه دادید؛ خلاصه بندی می کنید.

۷. بررسی مخاطبان

قبل از این که سخنرانی خود را مهیا کنید، به مخاطبان خود توجه کنید. آیا همگی مرد هستند یا زن یا مختلط؟ اکثرا مسن هستند یا جوان یا از همه رده سنی در بین آن ها وجود دارد؟ تحصیلات ، فقیر یا ثروتمند بودن، محافظه کار یا روشن فکر، پیش زمینه قومی و نژادی و… را در نظر بگیرید.

مدام به بازخورد شنوندگان توجه کنید و سرعت و آهنگ بیان خود را با آن ها تنظیم نماید.

چند توصیه:

  • از اصطلاحات ساده استفاده نمایید.
  • از جمله های کوتاه استفاده نمایید.
  • تکرار کنید.
  • از علائم راهنما استفاده نمایید.
  • اصطلاحات شخصی را برگزینید. ” ضمیر من و شما”
  • مطالبی را در حمایت از مطالب مطرح شده ارائه نمایید.

منبع: مک کی ، متیو. دیویس ، مارتا و فنینگ، پاتریک . پیام ها ( مهارت های ارتباطی) . ترجمه : محمد علی رحیمی. تهران: ارجمند ۱۳۹۲

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

  • متوسط ()

  • بی فایده ()

  • خوب ()

  • عالی ()

مطالب مرتبط :

مقالات بروز کشوری...
ما را در سایت مقالات بروز کشوری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان maghale بازدید : 162 تاريخ : شنبه 14 مرداد 1396 ساعت: 22:22

خبرنامه