شخصیت مهرطلب

ساخت وبلاگ

ما نمیتوانیم دیگران را تغییر دهیم، بلکه فقط قادر به تغییر دادن خود هستیم.

۱-دستم نمک ندارد، سرانجام دستمزدم را داد، به هرکس خوبی می کنم، بدی می بینم؛ چقدر مردم نمک نشناس اند.

۲-من که همه ی عمرم را برای شوهرم فدا کردم، چرا برایم احترام قائل نیست و قصد ترک مرا دارد؟

۳-تمام کارهایم عقب افتاده و روی هم انباشته شده؛ احساس خستگی و سستی می کنم.

در محافل عمومی، اینگونه صحبت ها زیاد به گوش می رسد؛ یکی از دلایل روان شناسانه ی آن، «مهر طلبی» است.

شخصیت مهرطلب

شخصیت مهرطلب

مهرطلبی چیست؟

بارزترین و آشکارترین احتیاجات شخص «مهرطلب»، این است که عطش فوق العاده شدیدی برای جلب محبت و تصویب و رضایت دیگران دارد و هرطور که هست، باید کاری کند که دیگران رفتار و گفتارش را بپسندند و تأیید کنند؛ بنابراین تشنه ی تصویب، حمایت و مساعدت یک عده افراد حامی است. از هیچ کوچکی (نوکرم، چاکرم، حقیرم) و ازخودگذشتگی، فروگذار نیست تا به هر وسیله ای که ممکن است، حمایت و محبت آنان را جلب کند.

درست است اگر بگویید همه از جلب محبت دیگران خوششان می آید اما بین خوش آمدن و تشنه و بی تاب چیزی بودن، فرق است؛ انسان ممکن است از انجام کاری یا داشتن چیزی، لذت ببرد و خوشحال شود؛ این کاملا طبیعی است اما اگر در صورت عدم انجام یا نداشتن آن دچار ناراحتی و عذاب شود، رفتاری نادرست است؛ تا جایی که شخص را درمانده و مشوش می کند.

مشخصات بارز افراد مهرطلب:

۱- افراد مهرطلب، ارزش و احترامی برای خود قائل نیستند؛ فرد مهرطلب، توان گفتن «نه» و قدرت مخالفت را ندارد.

۲- فرد مهرطلب، برای خود حقی قائل نیست و از مطالبه ی حق مسلم و مشروع خود شرم دارد. اگر هم بنا به احتیاج، حق خود را مطالبه کند، با نهایت عذرخواهی، شرمندگی و احساس گناه، منتظر است که طرف مقابل، او را خشن، بی ادب و قابل تحقیر شمارد.

۳- این گونه افراد به دلیل اینکه شرایط ناخواسته ی زیادی را در طی زمان تحمل می کنند، بسیار حساس می شوند و با وجود ظاهری آرام، در برخورد با مسائل پیش پا افتاده، گاه شدت عصبانیت آنان تناسب منطقی نداشته و فرد دچار انفجار عاطفی می گردد و خشونت زیادی از خود نشان می دهد که موجب شرمندگی فرد و آزردگی اطرافیان می شود.

۴- خصوصیت دیگر فرد مهرطلب، این است که قدرت مقاومت و مبارزه و خصومت علنی در او سلب می شود؛ البته نباید تصور کرد که «مهرطلب» اساس رویه اش مبنی بر مهربانی و جلب مهربانی است و دلش از کینه و خصومت مصفاست؛ در اعماق قلب این اشخاص، مقدار زیادی کینه و عداوت انباشته شده که هرگز خود آنان از وجودش خبر ندارند.

۵- شخص مهرطلب، طبیعتا از اینکه کشمکش و مجادله ایجاد نماید، احتراز می کند و نهایت کوشش خود را دارد که کینه ظاهر نشود و به ظاهر، اطرافیان را می بخشد و درصدد احقاق حق خود هم برنمی آید و تنها  وسیله ی بروز احساسات واقعی او در پشت سر و غیبت می باشد.

۶- رفتار فرد مهرطلب به صورت محبت های افراطی و سرویس دادن های اضافی بروز می کند و متقابلا فرد مهرطلب، بسیار شکننده و طالب دریافت قدرشناسی و محبت زیاد می باشد و چون خواسته اش غیرمنطقی ست، طبیعتا محبت دلخواه را دریافت نمی کند؛ بنابراین موجب آزار خود و اطرافیان است.

۷- از مشخصات دیگر این اشخاص، این است که در بحث با اشخاص صاحب مقام، اغلب تابع نظر آنان می شوند و عقیده ی خود را ولو صد درصد صحیح باشد، برخلاف عقیده ی طرف ابراز نمی کنند.

۸- فرد مهرطلب، طبعا خود را کوچکتر و حقیرتر از دیگران می بیند و هرچه خودش دارد را از مال دیگران پست تر می شمارد، مدام دلیل برای خود می تراشد تا خود را حقیرتر و قابل ملامت بخواند و از حقارت خود رنج ببرد.

شخصیت مهرطلب

شخصیت مهرطلب

علل ابتلا به شخصیت «مهرطلب» و راههای درمان:

ریشه ی این شخصیت را می توان در اثر تحقیر زیاد، عزت نفس پایین و کمبود محبت از تولد تا بزرگسالی دانست؛ به خصوص جو عاطفی خانوادگی و شیوه ی تربیتی به کار گرفته شده در خانواده ی فرد. برای درمان آن، فرد ابتدا باید به شناخت این خصوصیات مبادرت ورزد و بعد در طی زمان در جهت رفع آنها برآید.

نظر شما در مورد این نوشته چیست؟

  • متوسط ()

  • بی فایده ()

  • خوب ()

  • عالی ()

مطالب مرتبط :

مقالات بروز کشوری...
ما را در سایت مقالات بروز کشوری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : محمد رضا جوادیان maghale بازدید : 177 تاريخ : شنبه 21 مرداد 1396 ساعت: 18:43

خبرنامه