اولویت های رییس جمهوری در هفتادودومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل

ساخت وبلاگ
اولویت های رییس جمهوری در هفتادودومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل

رییس جمهوری کشورمان امسال در حالی برای شرکت در هفتاد و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل عازم آمریکا می شود که مسائلی چون تروریسم جهانی, کشتار مسلمانان میانمار, بدعهدی آمریکا در اجرای برجام از مهمترین اولویت ها و نگرانی های جمهوری اسلامی در حوزه روابط خارجی است در ادامه بیشتر بخوانید

مجمع عمومی سازمان ملل اوایل مهر ماه هر سال به عنوان تریبونی در اختیار سران کشورهای مختلف جهان قرار می گیرد تا با استفاده از این بلندگو، صدای خود را به گوش جهانیان برسانند؛ فرصت مهمی که سبب شده تا حجت الاسلام «حسن روحانی» رییس جمهوری از سال 1392 تا کنون هرساله در این اجلاس حضور یابد و مهمترین دغدغه ها و نگرانی های کشور متبوع خود را مطرح کند.

از طرفی، حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل با حضور مقامات نزدیک به 200 کشور جهان، فرصت های مناسبی را برای دیدارهای دوجانبه و چندجانبه خلق می کند. بنابراین، رییس جمهوری با سفر به نیویورک و حضور در مجمع از ظرفیت های این اجلاس به نفع منافع ملی و جهانی بهره خواهد برد.

در شرایط کنونی انتظار می رود روحانی درباره برخی مسائل مهم در صحن مجمع عمومی سازمان ملل به سخنرانی بپردازد. بعضی معضلات جهانی از جمله تروریسم به عنوان دغدغه دائم رییس جمهوری همانند سال های گذشته تکرار خواهد شد و موضوعات تازه ای همچون کشتار مسلمانان بیگناه میانمار در این اجلاس قابل طرح است.

** تاکید بر مذاکره و نقد عهدشکنی آمریکا

از شصت وهشتمین نشست مجمع که مصادف با نخستین سال روی کار آمدن دولت یازدهم بود، رییس جمهوری در آن حضوری فعالانه داشت و موضوع فعالیت های هسته ای صلح آمیز ایران را مطرح کرد. تاکید روحانی بر صلح آمیز بودن این برنامه و استقبال وی از مذاکره و مفاهمه به عنوان کلید حل وفصل اختلاف ها، نقش قابل ملاحظه ای در شکل گیری توافق هسته ای داشت.

پس از اجرای برجام و همکاری اعضای 1+5 و دیگر کشورهای جهان با این توافق اما آمریکا همواره از اجرای سرباز زده و به ایجاد نارضایتی بین طرف های مذاکره کننده دامن زده است.

در همین ارتباط، رییس جمهوری پارسال در هفتاد ویکمین مجمع عمومی سالانه سازمان ملل اظهار کرد: ایالات متحده، به خوبی می داند که برجام ، اکنون یک سند پذیرفته شده چند جانبه است و اهمال نسبت به اجرای آن از سوی آمریکا، تخلفی بین المللی تلقی خواهد شد و اعتراض جامعه جهانی را برخواهد انگیخت. هر گونه بدعهدی در اجرای برجام، به بی اعتباری بیشتر ایالات متحده در سطح جهان می انجامد.

پس از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رییس جمهوری جدید آمریکا از مخالفان جدی برجام ، اجرای توافق هسته ای با چالش مواجه شده و وی به هر دستاویزی برای ناکام گذاشتن برجام چنگ می اندازد؛ موضوعی که نیاز است رییس جمهوری در جریان سخنرانی خود در مجمع عمومی به آن اشاره کند.

** تروریسم؛ تهدید جهان و دلیل نگرانی ایران

هشدار به جهانیان برای جلوگیری از شکل گیری و رشد گروه های تندرو، همواره به موضوعی ثابت در سخنرانی های رییس جمهوری ایران در مجمع عمومی سازمان ملل تبدیل شده است.

مروری اجمالی بر سخنان چند ساله اخیر روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد از اهمیت خشونت زدایی با هدف تامین صلح و امنیت بین المللی حکایت دارد. وی سال 1392 در جریان شصت وهشتمین نشست مجمع عمومی، خطر افراط گرایی را برای جهان در قالب طرح «جهان علیه خشونت و افراطی گری» مطرح کرد؛ طرحی که با استقبال کشورهای حاضر در مجمع مواجه شد و به تصویب آنان رسید.

گسترش حوزه فعالیت گروه های و رژیم های خشونت طلب باعث شد تا رییس جمهوری کشورمان سال های بعد نیز ضرورت مقابله با خشونت و مهمترین مصداق آن یعنی تروریسم را گوشزد کند. پس از آن که دامنه تروریسم به اروپا و آمریکا نیز کشیده شد، غرب ، ائتلافی برای مبارزه با این گروه ها تشکیل داد که البته به دلیل ارجحیت منافع سیاسی بر اهداف تعیین شده، هنوز گروه های تروریستی به خصوص داعش به طور کامل از حذف نشده اند.

رییس جمهوری سال گذشته نیز در حین شدت یابی نبرد علیه داعش در صحن مجمع عمومی به بیان برخی دلایل شکل گیری و گرایش مردم به سمت جریان های تندرو اشاره کرد و گفت که «ریشه کن کردن خشونت در منطقه، بدون مردم سالاری، ارتقا حقوق شهروندی و توسعه اقتصادی، میسر نیست. بدون مردم سالاری واقعی و بدون جلب مشارکت فراگیر، نمی توان با اشکال گوناگون شبکه های جنایی و تروریستی مبارزه کرد.»

البته قطع کمک و حمایت های مالی و تسلیحاتی کشورهای بحران ساز از گروه های تکفیری مسلح نیز تاثیر بسزایی در مقابله با تروریست ها دارد.

** محکومیت نسل کشی در میانمار

نسل کشی در میانمار با خشونت و کشتار مسلمانان روهینگیایی به اوج خود رسیده و آمارها حاکی از آن است که دست کم 300 هزار مسلمان از این کشور به بنگلادش گریخته اند. باوجود این، حرکتی جدی از جانب قدرت های بزرگ، مجامع بین المللی و سازمان ملل برای پایان دادن به این خشونت ها صورت نگرفته است.

رییس جمهوری کشورمان پانزدهم شهریورماه در جلسه هیات دولت این رخداد تاسف بار را محکوم و از دولت میانمار خواست تا مانع جنایات وحشیانه علیه مسلمانان شود

وی افزود: در میانمار مردم مسلمان دچار مضیقه شده و صدها هزار نفر آواره و تعداد بسیاری کشته شدند، به نحوی که جنازه برخی سوزانده و خانه بسیاری از مردم نیز آتش زده شده است.

رییس جمهوری به تازگی در سفری دو روزه به قزاقستان برای شرکت در جلاس سران سازمان همکاری اسلامی در حوزه علم و فناوری، بار دیگر توجهی ویژه به این رخداد داشت.

او این نگرانی را در گفت وگو با برخی سران حاضر در نشست از جمله «رجب طیب اردوغان» رییس جمهوری ترکیه مطرح و اظهار کرد: توقف سریع خشونت ها و جنایت علیه مسلمانان روهینگیا و رسیدگی فوری به وضعیت آسیب دیدگان و پناهندگان باید هدف جمعی سران کشورهای اسلامی باشد.

امسال به ماموریت ها و پیام های رییس جمهوری برای حضور در سازمان ملل موضوع کشتار مسلمانان بیگناه میانمار نیز افزوده شده که انتظار می رود در جریان سخنرانی خود در این نهاد موثر بین المللی و دیدارهای حاشیه آن مورد تاکید قرار گیرد.

همچنین، روحانی تاکنون بارها در اظهار نظرهای گوناگون از سازمان ملل درخواست کرده تا وظیفه و مسوولیت خود را در این باره انجام دهد؛ موضوع مهمی که بی تردید در سخنرانی او در مجمع نیز انعکاس خواهد یافت.

مقالات بروز کشوری...
ما را در سایت مقالات بروز کشوری دنبال می کنید

برچسب : اولویت,رییس,جمهوری,هفتادودومین,نشست,مجمع,عمومی,سازمان, نویسنده : محمد رضا جوادیان maghale بازدید : 173 تاريخ : سه شنبه 28 شهريور 1396 ساعت: 9:22