راهکاری موثر در ارتقای ایمنی داش آموزان

ساخت وبلاگ
راهکاری موثر در ارتقای ایمنی داش آموزان

آغاز سال تحصیلی جدید بار دیگر ضرورت بازبینی در ارتقای رعایت مسایل ایمنی دانش آموزان را یادآوری می کند تا متولیان امر با پشتوانه همکاری و همراهی والدین و با اتخاذ تدابیر و سازوکارهای موثر بتوانند, سال تحصیلی پربار و بدون حادثه ای را برای آینده سازان این مرزوبوم رقم بزنند نگاهی به آمار و حوادثی که در داخل و خارج از مدرسه برای دانش آموزان در سال های گذشته به وقوع پیوسته است, نشان می دهد که با وجود تلاش های بی دریغ متولیان و مسوولان آموزشی کشور و همکاری های خانواده ها در جهت تضمین امنیت دانش آموزان اما خطرهای بسیاری در کمین آنان وجود دارد به همین دلیل در آستانه گشایش مدرسه ها تامین ایمنی و سلامت این قشر از جامعه که آینده سازان این مرز وبوم به شمار می روند, نیازمند بازبینی در قوانین, آگاهی بخشی و ارایه آموزش های لازم است در ادامه بیشتر بخوانید

** آسیب های احتمالی در محیط مدرسه

بسیاری بر این باورند که افراد با ورود به محدوده مدرسه در ایمنی کامل خواهند بود و هیچ خطری آنها را تهدید نمی کند اما تجربه وقوع سانحه های کوچک و بزرگ در محیط مدرسه، گواه این موضوع است که عواملی چون محدودیت مکان، جمعیت دامش آموزان و ... بسترساز حادثه هایی می شود که گاهی جبران آنها غیرممکن خواهد بود. بر این پایه هر مدرسه باید از وسایل و تجهیزات ایمنی مناسب همچون کپسول های آتش خاموش کن، جعبه کمک های اولیه، سیستم اعلام خطر عمومی برخوردار باشد و مسوولان مدرسه با فراگیری امور کمک های اولیه و نجات و امداد آمادگی لازم برای رویارویی با خطرها و حوادث احتمالی را داشته باشند.

یکی از مهم ترین عوامل ایجاد حادثه در مدرسه ها به ویژه در فصل زمستان، خطر برق گرفتگی است. رعایت استانداردهای ایمنی و اطمینان از سلامت سیم کشی های مدرسه به عنوان نکته های مهم و کلیدی در این ارتباط به شمار می رود. بررسی و اطمینان از ایمنی وسایل گازی و نفت سوز از دیگر مسایل مهم مرتبط با مصون سازی دانش آموزان از خطر محسوب می شود که حادثه آتش سوزی در مدرسه دخترانه روستای شین آباد از توابع پیرانشهر در 15 آذر 1391 خورشیدی یک نمونه از این مساله است که در جریان آن 29 دانش آموز دچار سوختگی شدید شدند و 2 تن از آنها بر اثر شدت جراحت وارده جان خویش را از دست دادند.

پلکان مدرسه از دیگر کانون های خطرساز برای دانش آموزان محسوب می شود. در واقع وجود پله های پهن و کوتاه که در صورت نیاز به نرده و دستگیره در 2 طرف مجهز باشند و نظارت و کنترل بر رفت و آمدهای دانش آموزان در کاهش این خطرها موثر خواهد بود. تامین نور کافی نیز از شرایط ضروری ایمنی پله ها و راهروها به شمار می رود.

** سوانح رانندگی و اردوهای دانش آموزی

حادثه واژگونی اتوبوس دانش آموزان هرمزگانی بار دیگر خاطره تلخ رویدادهای مشابه گذشته را در ذهن همگان تداعی کرد. سانحه ای که در جریان آن با واژگونی یک دستگاه اتوبوس حامل دانش آموزان دختر اعزامی به اردوی شیراز، 12 تن از آنها کشته و 30 دانش آموز دیگر مجروح شدند، کارشناسان علت وقوع این حادثه را خستگی و خواب آلودگی راننده عنوان کردند. رییس جمهوری در پی این تصادف، خواستار اصلاح شیوه نامه های برگزاری اردوهای دانش آموزی شد و دستور پیگیری سریع و دقیق حادثه را به وزارتخانه های مرتبط داد تا با اجرای آن تردد دانش آموزان با وسایل حمل و نقل عمومی، زمان و مسیر سفر بر مبنای بالاترین ضریب استانداردهای ایمنی باشد.

برخی کارشناسان پس از وقوع این حادثه، خواهان تجدید نظر در ساعت سفر کاروان های دانش آموزی شدند زیرا به گفته آنان، سفرهای شبانه دانش آموزان تا کنون، زمینه ساز وقوع سوانح رانندگی مرگباری شده است.

**سوانح مختلف در اردوهای دانش آموزی

وقوع برخی حادثه های دلخراش در جریان اردوهای دانش آموزی از جمله غرق شدگی در دریا و رودخانه ها، ضرورت بازبینی در شیوه های برگزاری این اردوها و نظارت دقیق تر بر آنها را بیش از پیش آشکار می سازد. حادثه غرق شدن هفت دانش آموز کرجی در 11 تیر 1392 خورشیدی در دریای ایزدشهر نور به دلیل بی توجهی همراهان و شنا در محدوده خارج از طرح از جمله این سوانح است.

**ضرورت دقت در انتخاب سرویس مدرسه

با توجه به این که هر دانش آموز بخشی از وقت خود را در مسیر رفت وآمد میان مدرسه و خانه می گذراند، توجه به چگونگی عبور و مرور آنها از اهمیت بسزایی برخوردار است. اثرگذاری رانندگان بر دانش آموزان به ویژه در مقطع ابتدایی، امری آشکار محسوب می شود و از این رو ضرورت دارد والدین و مربیان در انتخاب سرویس مدرسه دقت نظر داشته باشند. رعایت شوونات اخلاقی و نظم و انضباط در کار از جمله شاخصه های مهم گزینش راننده به شمار می رود و در این میان مسوولان مربوطه با اتخاذ تدابیر و تمهیدات ویژه سبب ایجاد آرامش خاطر و اطمینان خانواده ها خواهند شد. همچنین باید دانست به منظور افزایش ارتقای ضریب امنیتی و سلامت جان دانش آموزان نظارت کافی بر شمار مسافران در خودروهایی که در خدمت مدرسه ها هستند ضروری است.

آموزش و پرورش به عنوان نهاد متولی در امر آموزش کشور، مسوولیت نظارت بر سرویس مدرسه ها را برعهده دارد. تاهل، داشتن گواهینامه معتبر و برگه معاینه فنی خودرو، نداشتن سوء پیشینه، اعتیاد و مسایل اخلاقی، مبتلا نبودن به بیماری های مسری و حداقل 20 سال سن از جمله شرایط لازم برای رانندگان محسوب می شود. شرکت های حمل و نقل طرف قرارداد با آموزش و پرورش مسوول سرویس دهی مناسب به دانش آموزان هستند و باید پاسخگوی حوادث احتمالی باشند.

حفظ و تضمین امنیت دانش آموزان در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید به عنوان یکی از مهم ترین دغدغه های والدین و مسوولان آموزش و پرورش محسوب می شود. انتخاب و گزینش سازوکارهای موثر در تامین ایمنی آینده سازان این مرزوبوم به وسیله متولیان امر می تواند سالی با نشاط و بدون حادثه را برای آنها رقم بزند.

مقالات بروز کشوری...
ما را در سایت مقالات بروز کشوری دنبال می کنید

برچسب : راهکاری,ارتقای,ایمنی,آموزان, نویسنده : محمد رضا جوادیان maghale بازدید : 190 تاريخ : جمعه 31 شهريور 1396 ساعت: 10:35