مضرات و خطرات مصرف نوشابه را بشناسید!!!

ساخت وبلاگ
مضرات و خطرات مصرف نوشابه را بشناسید

مطالعات متعدد نشان داده است که مضرات نوشابه بر اندازه دور کمر و دندان های شما تاثیر می گذارد هرچند که اثرات منفی بیشتری نسبت به آن چه که ما می دانیم دارد نوشابه معمولا حاوی آب گازدار, قند و طعم دهنده های طبیعی یا مصنوعی است همچنین ممکن است حاوی کافئین, رنگ, نگهدارنده ها و سایر مواد تشکیل دهنده باشد, در ادامه در مورد مضرات بیشتر بخوانید

مواد تشکیل دهنده نوشابه

در زیر به مواد تشکیل دهنده نوشابه ها که از آزمایش های به دست آمده است اشاره می شود که این مواد در واقع در افزایش مضرات نوشابه نقش دارند.

کوکاکولا (کلاسیک)

آب کربن، شربت ذرت با فروکتوز بالا و / یا سقز، رنگ کارامل، اسید فسفریک، طعم های طبیعی، کافئین.

نوشابه رژیمی

آب کربن، رنگ کارامل، آسپارتام، اسید فسفریک، بنزوات پتاسیم (برای محافظت از طعم و مزه)، طعم های طبیعی، اسید سیتریک، کافئین.

پپسی

آب کربن، شربت ذرت فروکتوز بالا و / یا شکر، رنگ کارامل، اسید فسفریک، کافئین، اسید سیتریک و طعم های طبیعی.

سپرایت

آب کربن، شربت ذرت فروکتوز بالا و / یا سقز، اسید سیتریک، طعم های طبیعی، سدیم سیترات، بنزوات سدیم (برای محافظت از طعم و مزه).

مضرات نوشابه برای سلامتی

نوشابه می تواند باعث کاهش عملکرد کلیه شود.

نوشابه خطر ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.

نوشابه باعث دهیدراته شدن بدن می شود.

رنگ کارامل نوشابه با سرطان ارتباط دارد.

رنگ کارامل نوشابه با مسائل عروقی ارتباط دارد.

نوشابه دارای کالری زیاد است.

کافئین در نوشابه باعث جذب منیزیم می شود.

نوشابه باعث افزایش خطر ابتلا به چاقی در کودکان می شود.

نوشابه بیماری های قلبی را در مردان افزایش می دهد.

اسید در نوشابه مینای دندان را می پوشاند.

نوشابه حاوی مقدار زیادی قند است.

نوشابه سطح مواد معدنی بدن را کاهش می دهد.

نوشیدن نوشابه باعث تغییر متابولیسم بدن می شود.

مضرات نوشابه برای کودکان

برخی مضرات نوشابه برای کودکان به شرح زیر است:

مشکلات دهان و دندان

مصرف نوشابه می تواند تاثیر منفی روی سلامت دندان کودک شما داشته باشد. مصرف بیش از حد قند، به ویژه در نوشابه های گازدار، می تواند به مینای دندان آسیب برساند. باکتری ها از شکر تغذیه می کنند و پلاک ها را بر روی دندان ها تشکیل می دهند.

لذا مصرف نوشابه در نهایت می تواند منجر به ایجاد پلاک و حفره های اضافی می شود. اگر فرزند شما پس از مصرف نوشابه دندان های خود را مسواک نزند، به دلیل مضرات نوشابه، حفره هایی می توانند شکل بگیرند که منجر به پوسیدگی دندان و بیماری لثه می شود.

بیش فعالی

بسیاری از والدین پس از مصرف مقدار زیاد شکر، تفاوتی در فرزندشان را مشاهده می کنند.

در حالی که بعضی از کودکان بیشتر از دیگران تحت تاثیر قرار می گیرند، ارتباط بین مصرف قند موجود در نوشابه ها و بیش فعالی ممکن است به میزان نوسان گلوکز در بدن کودک شما ارتباط داشته باشد. به دلیل مضرات نوشابه، قند فرآوری شده در نوشابه ها بسیار سریع به جریان خون وارد می شود.

در بعضی موارد این مصرف قند می تواند آدرنالین را در بدن افزایش دهد که باعث می شود کودک شما بیش از حد انرژی داشته باشد.

اعتیاد

برخی از بچه ها به نوشابه اعتیاد پیدا می کنند. این موضوع می تواند به دلیل وابستگی به طعم، کافئین یا قند باشد.

ترک اعتیاد کافئین می تواند باعث بروز بسیاری از علائم مانند دشواری در تمرکز، سردرد، تهوع، خواب آلودگی و افسردگی شود. کودکان می توانند مصرف کافئین و قند خود را به آرامی محدود کنند.

افزایش وزن

یک اثر احتمالی نوشیدن نوشابه، افزایش وزن کودک است. در حالی که اکثر نوشابه ها فقط حدود ۱۵۰ کالری در هر ۱۲ اونس دارند، اگر با سایر مواد غذایی مصرف شود می تواند به آسانی باعث افزایش وزن کودک شود. اگر کودک شما سبک زندگی با حرکت کم یا متابولیسمی آهسته داشته باشد، ممکن است در صورت مصرف مرتب نوشابه، وزن او افزایش پیدا کند.

مضرات دلستر

مصرف ماءالشعیر می تواند باعث افزایش فشار خون شود. این اثر برای مصرف کنندگان متعادل کوتاه مدت است. مصرف بیش از سه وعده ماءالشعیر در روز باعث افزایش فشار خون شما می شود. این اثر برای انواع ماءالشعیرهای الکلی و غیرالکلی صادق است.

دلسترها حاوی کالری هستند و می توانند سبب افزایش وزن شوند، که یکی دیگر از عوامل خطر برای فشار خون بالا است. در یک مطالعه بر روی مردان سالم فشار خون طبیعی آن ها را قبل و بعد از مصرف ماءالشعیر آزمایش کردند. و مشخص شد که فشار خون پس از مصرف آبجو بالاتر می رود.

مضرات نوشابه برای سالمندان

برخی از مضرات نوشابه برای سالمندان به شرح زیر است.

نوشابه با قند و کالری پر شده و هیچ چیز دیگری ندارد. حتی نوشابه های رژیمی با قند و کالری کم هم هیچ ارزش غذایی ندارند. از سوی دیگر، نوشیدنی های سالم ویتامین ها و مواد معدنی بدن را می توانند تامین کنند. حتی آب ساده می تواند می تواند بدون افزودن کالری بیشتر باعث هیدراته شدن دوباره بدن شما شود.

نوشابه های شیرین باعث چاقی و دیابت می شود. نوشابه با شربت ذرت پر فروکتوز درست شده است، شیرین کننده ای که باعث چاقی می شود. مصرف نوشابه همچنین با رشد دیابت نوع ۲ مرتبط است، و این به دلیل محتوای قند و اثرات آن بر هورمونهای بدن است.

نوشابه به دندان های شما آسیب می رساند

قند محلول در نوشابه با ترکیب شدن با باکتری های دهان تولید اسید می کنند. هر دو نوشابه معمولی و رژیمی نیز از طریق کربناته شدن حاوی اسید کربونیک هستند. این اسیدها با تضعیف مینای دندان، باعث ایجاد حفره و پوسیدگی دندان می شوند.

نوشیدن نوشابه می تواند استخوان های شما را تضعیف کند

اکثر نوشابه ها حاوی فسفر و کافئین هستند، عواملی که در پوکی استخوان موثر هستند. کارشناسان هم نگران هستند که مردم به جای مصرف شیر و یا سایر نوشیدنی های سالم حاوی کلسیم، نوشابه را جایگزین کنند.

نوشابه می تواند به ارگان های اصلی شما آسیب برساند

به گزارش نبض ما، تحقیقات نشان داده است که افزایش مصرف نوشابه ممکن است به بیماری مزمن کلیه، ایجاد سندرم متابولیک و کبد چرب، مرتبط باشد.

مضرات کدام رنگ نوشابه بیشتر است؟

مضرات نوشابه با رنگ آنها هم در ارتباط است و ممکن است با انتخاب شما در مورد نوشابه مورد علاقه تان، مضرات آن افزایش یابد. رنگ کاراملی که رنگ کلاسیک قهوه ای را به کولا می دهد. این مورد و دیگر رنگ های مصنوعی استفاده شده در نوشابه می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

رنگ زرد مصنوعی دیگری که تارتازین نام دارد در نوشابه های لیمویی وجود دارد و آن هم خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. این ماده شیمیایی همچنین حملات آسم را افزایش داده و علائم آن را تشدید می کند و مضرات نوشابه را افزایش می دهد.

نوشابه های گازدار

نوشابه های تیره، مانند کوکا کولا، حاوی شربت ذرت فروکتوز بالا، اسید فسفریک، رنگ کارامل، کافئین، طعم دهنده های طبیعی و آب گازدار است. نوشابه های سفید، مانند Sprite، شامل شکر، اسید سیتریک، آب گازدار و طعم دهنده طبیعی هستند این نوشابه ها حاوی کافئین، اسید فسفریک یا شربت ذرت فروکتوز بالا مانند نوشابه های تیره نیستند.

بسیاری از مواد موجود در نوشابه های تیره که در نوشابه های روشن نیستند، می توانند برای سلامتی شما مضر باشند. این مواد حاوی کافئین و اسید فسفریک است. کافئین می تواند موجب افزایش ضربان قلب شود و برای افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی مضر باشد.

گرچه هر دو نوشابه شیرین هستند، اما قند آن ها با هم متفاوت است. شربت ذرت فروکتوز بالا، از ذرت تهیه شده است که یک ماده فراوری شده است و می تواند برای بدن مضر باشد.

نبض ما

مقالات بروز کشوری...
ما را در سایت مقالات بروز کشوری دنبال می کنید

برچسب : بشناسید, نویسنده : محمد رضا جوادیان maghale بازدید : 194 تاريخ : سه شنبه 18 مهر 1396 ساعت: 3:11

خبرنامه